Jojoba olaj, bio

1.995 Ft

Viaszos állagú sűrű növényi bázisolaj, kiváló adalék krémekhez, balzsamokhoz.

Bio, hidegen sajtolt jojoba olaj.

Cikkszám: 195 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A jojobaolaj tulajdonképpen kémiailag nem is olaj, hanem folyékony viasz, mely hosszú láncú viaszos észterekből épül fel, olvadáspontja 70 fokon van.

Ez a decens illatú, natív formájában aranysárga olaj ellenáll az oxidációs folyamatoknak, ezért nagyon nehezen avasodik meg, azaz hosszan eltartható, illetve növeli a vele kevert olajak tartósságát is.

Viaszos észterei nagyon hasonlítanak az emberi bőr által termelt faggyú észtereihez (mely a bőrünket védő hidrolipid film része), így kiválóan erősíti a bőr védelmi funkcióit, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát.

A jojobaolajat az arizonai és mexikói sivatagban honos örökzöld cserje magjából préselik ki. Az indiánok már több száz évvel ezelõtt is ismerték és használták, kiváló tulajdonságait az ipar mégis csak nemrégiben fedezte fel, és használja egyre szélesebb körben a kihalás szélére sodródott ámbrás cet olajának kiváló helyettesítőjeként.

Figyelemreméltó tulajdonsága az is, hogy ellehetetleníti bizonyos mikroorganizmusok (pl. staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa és a candida albicans) életfunkcióit, valamint például az akné kialakulásában szerepet játszó baktériumokét is.

Ezért az aknés bőrre szánt krémek fontos összetevője. Emellett azonban minden bőrtípus profitálhat a jojoba tartalmú krémekből, kiváló alapanyaga szemkörnyékápolóknak, hajápolási termékeknek is. Érzékeny bőrűek is használhatják, az érett, száraz bőr rugalmasságát javítja.

Emulzió készítésekor együtt melegíthető az olajokkal. Nem fényérzékeny, nyári, nappali készítményekben is biztonsággal alkalmazható.

Összetevõk (INCI): Simmondsia Chinesis.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Jojoba olaj, bio” értékelése elsőként
Facebook